Om oss

Niutech Group kortfattat

Niutech Group kortfattat

Niutech Group AB grundades 2020. Vi förvärvar installationsbolag (100%) inom digital infrastruktur, där grundarna av respektive förvärvat bolag, tillsammans med nyckelpersoner, är delägare (i Niutech Group) och fortsätter driva bolagen för att växa organiskt med en gemensam vision och strategi.

Huvudkontoret finns i Stockholm, dotterbolagen finns i Stockholm, Örebro, Nyköping, Norrköping, Visby och Sölvesborg men har verksamhet över hela Sverige.

Dotterbolagen drivs självständigt inom verksamhetsområdena mobilnät, elinstallationer, fiberoptik, fastighetsnät i koppar och fiber samt solenergi. Vi erbjuder både installation och service åt våra kunder. Några av våra större kunder är kommuner, myndigheter, fastighetsägare, och mobiloperatörer. Exempel på kunder är Telenor, Tele 2, Telia, Ericsson och Vasakronan.

Vi äger ett antal egna fibernät och radiomaster med trådlösa internetlösningar (FWA) som vi byggt själva. Vi är godkänd som operatör hos PTS och kan därmed i vissa fall erbjuda kunder uppkoppling.

Vår affärsidé

Niutech Group säljer och installerar nydanande lösningar inom grön digital infrastruktur vilka accelererar övergången till effektiva och fossilfria energilösningar samtidigt som kostnaderna för kunden sänks. Erbjudandet omfattar lösningar inom digital infrastruktur, solenergi och elinstallation, vilket gör koncernen till en komplett leverantör inom områdena.

Samgåendet mellan Sun4Energy Group och Niutech Group genomfördes i november 2023 och motiverades av synergier som ökad effektivitet och lönsamhet. Tillsammans ska bolagen möta den växande efterfrågan på grön digital infrastruktur och sträva efter en ledande position på området.

Nyckeltal